Linnéa blir ordförande för Pink Programming

Helgen som var innebar årsmöte för Pink Programming. 17 av våra medlemmar var på plats i Borrby, där vi bla valde in Linnéa som ordförande för föreningen.

Under årets gång har vi fått ta in mycket hjälp utifrån just när det gäller föreningsstruktur. Det som fattats är någon med erfarenhet av ideella föreningar. En som funnits till hands vid vår sida och stöttat, förklarat och haft tålamod med oss är Linnéa. Nu kliver hon alltså in som ordförande och skall hjälpa Pink Programming att skapa en stabil och demokratisk grund som tillåter oss att växa.

 

annual
På årsmötet i Borrby passade vi på att mysa i stugan och prata med aktiva från andra städer

Det som började som ett programmeringsläger förra sommaren har snabbt vuxit till en förening som har kodat med över tusen kvinnor runt om i landet. I november förra året satt Vanja, Tone & Vibeke på ett café i Skövde och skrev ner stadgar för Pink Programming. Då var vi tre personer som jobbade med Pink. I våras var vi strax under 15. I dagsläget är vi över 35 volontärer som alla är väldigt aktiva. De flesta av oss antingen utvecklare eller studenter på någon teknisk högskola. Linnéas bakgrund är tvärtom inom just organisationsstruktur. Hon kommer i sin roll som ordförande att fokusera på allt det praktiska inom organisationen – så att vi som brinner för programmering kan fortsätta att fokusera på att sprida kodglädje till fler.

Linnéa har över tio års erfarenhet av styrelsearbete och arbetar till vardags med att hjälpa och stötta idrottsföreningar och tillåta dem att växa. Hon sitter idag som styrelseordförande för löparklubben Björsntorps IF. Ett uppdrag som hon lämnar i mars efter fyra år. I Björnstorp har Linnéa jobbat mycket med att driva frågan med lika möjligheter för alla – oavsett ålder, kön, bakgrund eller ambitionsnivå. Hennes erfarenheter hoppas och tror vi att hon även kommer ha användning för i arbetet att bredda bilden av hur en utvecklare är och har för bakgrund.

linnea-wallander
Linnéa är inte bara ordförande, utan även en mycket framstående löpare. Här är hon på väg mot guldet i Wallanderloppet 2015. Foto: Sprisse Nilsson

”Pink är en helt ny organisation och det vore väldigt spännande att få vara med och bygga en hållbar plattform så att Pink kan fortsätta växa. Jag är supernyfiken på hur vi kan göra för att skapa en demokratisk och stabil organisation som samtidigt är modern och flexibel.” säger vår nya ordförande. 

Vi är otroligt tacksamma över att en Linnéa, kunnig, kompetent, driven, har tackat ja till att anta utmaningen som ordförande för Pink Programming. Varmt välkommen Linnéa!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s